Voorzitter Tineke Terwal-Arends

Mijn naam is Tineke Terwal-Arends. Ik ben geboren op 13 mei 1945 te Eelde, ik ben getrouwd met Alje en ben moeder van twee zoons, Ik heb gedurende de periode van 1998 tot 2010 als raadslid veel ervaring op kunnen doen in de politiek van de gemeente Eelde en daarna in onze nieuwe gemeente Tynaarlo. Verder houd ik me bezig met vrijwilligerswerk bij ”Zorggroep Drenthe”.
Ik ben lid van de Cliëntenraad van het zorgcentrum Else van der Laanhuis en secretaris van de centrale cliëntenraad “Zorggroep Drenthe”. Hier vallen meerdere zorg/verpleeghuizen in Drenthe onder.
 
Mijn passie is tuinieren. Ik volg een cursus Frans en probeer verder de geheimen van het computeren te ontdekken.
 
In 2011 heeft de ledenvergadering mij unaniem gekozen als voorzitter van de Kiesvereniging Gemeentebelangen. Ik ben blij dat men mij het vertrouwen heeft gegeven om deze functie de komende jaren vorm en inhoud te geven.
 
Gemeentebelangen is voorstander voor onafhankelijk besturen, onafhankelijk van welke politieke stroming dan ook, met een programma gebaseerd op gezond verstand en duidelijkheid.
Gemeentebelangen bestuurt op hoofdlijnen wars van dogma’s en korte termijn denken.
 
De komende tijd staan we voor grote uitdagingen. In tijden van bezuinigingen, taak verschuivingen, snelle maatschappelijke ontwikkelingen is het nodig om na te denken over wat je wel en niet een gemeentelijke taak vindt.
Gemeente Belangen is al jaren voorstander van het voeren van een kerntaken discussie. Volgens Gemeentebelangen biedt dat veel kansen! We denken daardoor op een verantwoorde manier met de middelen om te kunnen gaan en tot goede keuzes kunnen komen.
 
Het is voor Gemeentebelangen een uitdaging om mensen mee te laten denken in dit proces waardoor er een breed draagvlak ontstaat.
Wenst u contact met Tieneke Terwal?
Haar emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.