Mart Platje.

Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Mart Platje, ik ben 36 jaar en werkzaam als programmeur bij IBM in Groningen.

Tot mijn achtiende heb ik in Paterswolde gewoond bij mijn lieve ouders Henk en Herma Platje. Na de Centrumschool in Paterswolde, fietste ik elke dag op en neer naar school in Groningen, waarna ik daar ben gaan wonen om Communicatiewetenschappen en Alpha-Informatica te studeren.

In Groningen heb ik mijn vriendin Margot ontmoet en vijf jaar later is onze zoon Mick er gezellig bij komen wonen. Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar de Watermolendijk in Eelde. Terug naar Tynaarlo dus. De stad is leuk natuurlijk, maar op een gegeven moment wil je toch terug naar een echt dorp!

Voordat ik in Groningen ging wonen, heb ik al eens als lijstduwer op de lijst van Gemeentebelangen gestaan. In Café Boelens in Eelde kwam ik af en toe lijstgenoten tegen en heb ze altijd als zeer vriendelijk, nuchter en pragmatisch ervaren. Vandaar dat ik, toen ik hier weer ben komen wonen, weer op hun lijst wilde staan om bij te dragen aan het succes in de gemeente Tynaarlo.

De dorpen waaruit Tynaarlo bestaat heb ik altijd mooie dorpen gevonden en daarom vind ik dat er niet al te veel veranderd hoeft te worden in de gemeente. Wat mooi is, moet mooi blijven. En uiteraard, wat beter kan, moet verbeterd worden.

Als u op 21 maart op mij stemt, zal ik mijn best doen voor alle dorpen in Tynaarlo!

Roelof Krijthe.

Een echt dorpsmens ben ik: “van en voor het dorp Eelde Paterswolde”.

Geboren op 1 november 1959 in Eelde. Ik ben een zoon van een hardwerkende moeder en vader en ben de jongste zoon in een groot gezing. Ik ben opgegroeid in de kern van het dorp Eelde. In dit dorp heb ik mijn vriendschappen en contacten opgebouwd en de liefde voor de activiteiten in het dorp van dichtbij ervaren.

Er gebeuren mooie dingen in het dorp, denk daarbij aan de bloemencorso, het koepeltjesfestival, maar ook de verschillende musea die het dorp rijk is. De vele activiteiten die worden georganiseerd door wijkverenigingen, horeca ondernemers, die muziek, poëzie, toneelvoorstellingen en vele andere kunstenaars een podium geven.

De sportactiviteiten die onze kinderen in het dorp kunnen beoefenen, worden veel door vrijwilligers tot stand gebracht.

De omgeving van ons dorp is prachtig en er wordt veel gedaan om de natuur mooi te laten groeien en bloeien.

Mijn motivatie om mij beschikbaar te stellen voor de verkiezingen van de Gemeenteraad is om ons dorp, onze gemeente en met elkaar een veilige, ontspannen, creatieve en een actieve omgeving te blijven creëren. Ook als ondernemer vind ik het vliegveld, de bedrijven in en rond ons dorp van groot belang om de economie en de bedrijvigheid actief te houden. De middenstanders draag ik dan ook een warm hart toe. Samen moeten we er voor zorgen dat deze bedrijven hun bestaansrecht behouden.

Wil Paré.

Mag ik mij even voorstellen? Mijn naam is Wil Paré, ik ben geboren in 1953 in Groningen.

Daar heb ik 37 jaar gewerkt bij de hulpverleningsdienst Groningen.

Ik ben getrouwd met Johanna, wij wonen al 25 jaar met veel plezier in Eelde. We hebben een dochter en een schoonzoon, een kleinzoon en een kleindochter waar ik vaak mee naar voetbal en hockey ga.

Mijn eigen hobby’s zijn voetbal, muziek en wandelen.

Ik ben al ongeveer 20 jaar lid van Gemeentebelangen Tynaarlo, waarvan de laatste jaren penningmeester en lid van de steunfractie.

Dus stem lokaal, stem Gemeentebelangen Tynaarlo.

Grétia Boelens.

Even voorstellen:

Mijn naam is Grétia Boelens, ik ben geboren in Eelde en ben 53 jaar oud.

Mijn beroep is caféhoudster van Café Theater G & A Boelens in Eelde welke ik samen met mijn zusje Alette run.

Het café dat sinds 1940 een familie bezit is, is de laatste jaren volledig gerenoveerd.

U kunt hier terecht voor een vers kopje koffie/thee een drankje, lunch of een hapje, feestjes en vergaderingen tot ongeveer 150 personen.

Ook is er een heus mini- theater ,waar regelmatig optredens plaatsvinden, bijvoorbeeld toneelvoorstellingen, cabaret, live muziek etcetera.

Favoriete hobbys van mij zijn fietsen en wandelen in oa. Het Drentse Landschap en op vakantie gaan naar de Nationale parken van Groot Brittannië en Scandinavië.

Ook heb ik een passie voor en het luisteren naar en beleven van blues muziek.

Politiek gezien vind ik dat de grote partijen, minder macht moeten hebben in deze gemeente, en dat er veel meer naar de bevolking en de ondernemers geluisterd moet worden. Dus stem neutraal stem gemeentebelangen!

Gea Arends.

Hallo mijn naam is Gea Arends-Bremer. Geboren aan de Schultenweg in Eelde, ik ben 54 jaar en getrouwd met Reint Arends (van de ‘melkboer’ van Veenweg Eelderwolde).

Waarom Gemeentebelangen?

Ik mag graag commentaar of aanmerkingen leveren op hetgeen er allemaal gebeurt in onze gemeente en vooral in ‘mijn’ dorp.

Ik wil mij graag inzetten voor de ouderen onder ons. Maar ook gaat de jeugd mij aan het hart.

Ik erger me aan de verwaarlozing van de schoonheid van menig dorp, denk hierbij aan de gazons, de voetpaden en de bestrating.,

Er moet gewerkt worden aan het vergroten van de veiligheid voor jong en oud.

De waterpartijen in de gemeente, waaronder Visvijvers en diepjes moeten opgeschoond worden, zodatkinderen er weer lekker kunnen gaan vissen met vader of opa. En de mensen weer met fatsoen de eendjes kunnen voeren.

Ik hoop met steun en suggesties van onze medemensen er weer een mooi, veilige en gezellige gemeente van te maken.

Dennis Franke.

Van kinds af aan zit ik al 'in de muziek', zoals dat zo mooi genoemd wordt. Als organisator, maar ook betreed ik zelf nog wekelijks een podium ergens in het land samen met medemuzikanten. Daarom weet ik hoe belangrijk het is om samen met het publiek de juiste stemming te creëren en om feeling en contact te hebben met je publiek.

In de politiek is dit naar mijn mening even zo belangrijk. Ik weet dat Gemeentebelangen Tynaarlo ditzelfde gevoel opzoekt. Een partij die luistert naar de inwoners van de gemeente waar ik zelf woonachtig ben. Als ondernemer in deze mooie gemeente zal ik niet enkel luisteren naar de mening van de inwoners maar zal ik zeker ook met een ondernemend oog kijken alvorens een standpunt in te nemen. Mijn vakgebied is entertainment en culturele evenementen. Zo ben ik zelf jaarlijks organisatorisch betrokken bij een aantal mooie evenementen in de gemeente. Prachtig om te zien hoe vele vrijwilligers samen fantastische evenementen als een Bloemencorso, Donderslag, Jaarmarkten of een Koepeltjesfestival dragen. Op saamhorigheid mag nimmer bezuinigd worden. Muziek, kunst en cultuur brengt het mooiste in mensen naar boven en toeschouwers genieten mee. Natuurlijk wil ik als ondernemer en inwoner van deze gemeente goede infrastructuur, mooie sporthallen, goede scholen, mooie dorpskernen en veel werkgelegenheid. Naar mijn mening is er de afgelopen jaren te weinig bereikt en wordt er slecht geluisterd naar de inwoner. Het wordt tijd dat de lokale partijen van zich laten horen. Zij staan immers dicht bij de inwoner. Stem daarom verstandig en stem lokaal! Stem Gemeentebelangen!

Roelof Van Wijk.

Mijn naam is Roelof van Wijk, ik ben geboren op 14 augustus 1942. Ik vervul sinds jaar en dag functies als vrijwilliger, zo ben ik sinds 2012 voorzitter van Shantykoor Rolde, en ben ik al sinds 1980 lid van de baancommisdie bij de ijsvereniging in Tynaarlo. Ook mocht ik voorzitter zijn van de optochtencommissie ter ere van 75 jaar Tynaarlo.

Sinds 1985 ben ik actief als vrijwilliger bij dorpsbelangen Tynaarlo. Ik vind het heerlijk om te helpen bij het onderhoud van het natuurbad in Tynaarlo, lekker snoeien af en toe ploegen en regelmatig grasmaaien, zo blijft het bad mooi en netjes.

Ik voelde me zeer vereerd toen ik op zaterdag 15 juli 2017 uit handen van onze burgemeester Marcel Thijsen de koninklijke onderscheiding ontving waarmee ik benoemd werd tot lid in de Orde van Oranje Nassau

Ik woon al jaren in het mooie Drentse dorp Tynaarlo. De geschiedenis van het dorp hebben mijn grote interesse.

De samenleving in het dorp Tynaarlo, maar ook in de gemeente liggen mij na aan het hart, daarom draag ik ook ge partij Gemeentebelangen Tynaarlo een warm hart toe.

Ties Polling.

Mijn naam is Ties Polling, inmiddels 15 jaar beheerder van sporthal ‘De Marsch’ te Paterswolde en heb daarbij het sportcafé.

Ik weet wat er speelt in ons dorp en loop zelf ook tegen bepaalde zaken aan.

Bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen kost vaak veel tijd, dit zou veel sneller kunnen en moeten, zeker in de horeca.

Een versoepeling van wat wel of niet mag ten aanzien van huis/tuin enzovoorts zou een goede zaak zijn.

Speelplekken zijn er, maar hier wordt verder weinig mee gedaan. Bijvoorbeeld vernieuwing van de speeltoestellen en banken erbij plaatsen en dergelijke.

Een nust zou zijn speel- en uitlaatplekken voor honden waar ze in de bebouwde kom los mogen.

Verder het stimuleren van sportactiviteiten voor kinderen. Dit gebeurt nu ook wel, maar in de organisatie valt nog veel te verbeteren.

Hilde Kamminga.

Politiek, iets wat velen een ver van hun bed show vinden, waar men zelf geen invloed op heeft. Echter is politiek wel iets waar je invloed op kan hebben of wat er binnen, in dit geval de gemeente speelt en wat je naar voren kan brengen.

Als eerste zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Hilde Kamminga, ik ben op 22 november 1991 geboren in Groningen. Al enige jaren ben ik woonachtig in Eelde-Paterswolde. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als verpleegkundige in de thuiszorg, waarin in me specialiseer binnen de wondzorg.

In mijn vrije tijd doe ik aan fitness en zwemmen, daarnaast lees ik graag en bezoek de verschillende evenementen die binnen de gemeente worden georganiseerd.

Sinds november ben ik secretaris van Gemeentebelangen Tynaarlo.

Jong en ambitieus, dat is zoals ik mezelf zou willen omschrijven. Graag wil ik de brug vormen tussen de inwoner van Tynaarlo, met name de jongeren/jong volwassenen.

Door mijn werk als verpleegkundige in de thuiszorg kom ik met veel verschillende mensen in aanraking, en hoor en zie ik wat er speelt.

Als vrijwilliger ben ik actief bij de Bloemencorso in Eelde, en het zou mooi zijn dat dit evenement, evenals de andere mooie evenementen die in de gemeente worden georganiseerd blijven bestaan.

Om me zoveel mogelijk voor te bereiden op een mogelijk raadslidmaatschap, volg ik de raadsvergaderingen, ga naar de verschillende bijeenkomsten en denk en praat ik tijdens de fractievergaderingen mee.

Bewust lokaal stel ik mij verkiesbaar, omdat ik denk dat beslissingen die lokaal genomen worden, zoveel mogelijk zonder een landelijke ‘bemoeienis’ genomen moeten worden.

Wees op 21 maart verstandig en stem lokaal, stem Gemeentebelangen Tynaarlo.

Stem lijst 6, Stem nummer 4, Hilde Kamminga