Tineke Terwal-Arends

Tijdens mijn huwelijk was het moeilijk om gezin en werk te combineren, aangezien kinderopvang nog niet voorhanden was, maar in die tijd heb ik veel studies en bestuurlijk werk gedaan.
De betrokkenheid met het wel en wee van onze maatschappij heeft altijd mijn belangstelling gehad, vandaar dat de stap naar de lokale politiek voor mij niet zo groot was.
Ik ben al met al 12 jaar raadslid geweest en ik ben nu voorzitter van gemeentebelangen.

Verder doe ik vrijwilligerswerk bij Zorggroep Drenthe.
Ik zit in de cliëntenraad van het Else van der Laanhuis in Eelde en ik ben secretaris van de centrale cliëntenraad van Zorggroep Drenthe,
waar 6 verpleeg/verzorgingshuizen onder vallen. Zo ook Tienelswolde in Zuidlaren.
Ik vind het belangrijk om een sociaal netwerk op te bouwen, zodat je, als het nodig is, erop kan terugvallen.
Ik steek daar veel energie in.

Uiteraard heb ik ook hobbies.

Tuinieren is mijn grootste passie. ik ben lid van een tuinclub en we bezoeken in de zomer tuinen in binnen en buitenland.
Ook sport ik graag in groepsverband en in de winter als het ijs het toelaat maak ik schaatstochten met mijn echtgenoot Alje, het is wel jammer dat dit de laatste jaren niet meer voorkwam.
Verder studeer ik nog een beetje Frans, erg handig als je naar Frankrijk met vakantie gaat!

 

Voorzitter van de kiesvereniging Gemeentebelangen is een uitdaging die ik graag heb aangenomen.
We gaan de komende tijd in de lokale politiek boeiende jaren tegemoet! Door de participatiesamenleving zal er veel veranderen.
De beperkte financiële middelen zullen hun weerslag niet missen op onze inwoners.
Ik vind het belangrijk dat bewoners van onze gemeente meer verantwoordelijkheid en zeggenschap over hun leefomgeving krijgen. Meer inspraak en invloed bij projecten is cruciaal.
Je moet de mens de ruimte geven om zelf met goede oplossingen te komen. De samenleving is in staat zelf problemen op te lossen.
Als je vertrouwen geeft krijg je het terug!

Maar wat ik vooral belangrijk vind:
Laten we en daarmee bedoel ik, alle politieke groeperingen ervoor zorgen een prettige sfeer in onze gemeenteraad te creëren zodat
het vertrouwen in de politiek wordt hersteld.

Gemeentebelangen koestert haar idealen, maar houdt wel haar hoofd erbij!!

 wenst u contact met Tineke, haar mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..