Voorwoord.

En dan is oktober al weer voorbij, het laatste kwartaal van 2016 is aangebroken. Gedurende deze maand heeft er slechts 1 gemeenteraadsvergadering plaatsgevonden, deze werd gehouden op dinsdag 11 oktober.

Na afloop van deze Raadsvergadering gaf collega Raadslid van GroenLinks, Oscar Rietkerk aan dat hij het fractievoorzitterschap neer zou leggen in verband met zijn gezondheid. Wij hebben Oscar veel sterkte gewenst voor de komende tijd, langs deze weg willen we dit nogmaals doen.

De herfstvakantie is achter de rug en de 816deeditie van de Zuidlaardermarkt is weer goed verlopen. De Paardenmarkt is dit jaar verplaatst naar een andere brink, hierover leest u in deze nieuwsbrief meer.

Ondanks dat er slechts 1 Raadsvergadering heeft plaatsgevonden in oktober, is de nieuwsbrief toch weer behoorlijk gevuld. Er hebben tal van andere zaken plaatsgevonden waar de fractieleden van Gemeentebelangen bij aanwezig zijn geweest.

In november zal er weer een ledenvergadering plaatsvinden, in deze nieuwsbrief vast meer informatie hierover. De leden ontvangen nog een persoonlijke uitnodiging hiervoor.

Mocht u iemand weten die ook geïnteresseerd is in onze nieuwsbrief, wilt u zijn of haar e-mailadres dan aan ons doorgeven door middel van een mailtje te sturen aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat wij zoveel mogelijk mensen van onze informatie kunnen voorzien?

Onze hartelijke dank hiervoor.

Wij wensen u veel plezier met het lezen van onze tiende nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

De fractie van Gemeentebelangen Tynaarlo.


 

Inhoud.

In editie nummer 10 van de nieuwsbrief van Gemeentebelangen Tynaarlo willen wij u graag informeren over onderstaande onderwerpen.

 

Voorwoord.2

Inhoud.3

VN-Panel organiseerde rondgang langs horecagelegenheden.4

Paardenmarkt in Zuidlaren krijgt nieuwe locatie.4

Vries, de beheersverordening werd vastgesteld.4

Minister Cremerstraat in Zijen, bestemmingsplan is vastgesteld.4

Onderzoek supermarkt uitgevoerd door Bewonersvereniging Ter Borch.4

Regenbooggemeente Tynaarlo.5

Zuidlaarder kermis werd officieel geopend door onze Burgemeester.5

Zuidelijke ringweg Groningen van start,! Wat betekent dit voor Ter Borch?. 5

Bijeenkomst Stop Tynaarlo.5

Ledenvergadering.6

Lid worden.6

AFMELDEN.6

Contactgegevens.7


VN-Panel organiseerde rondgang langs horecagelegenheden.

De week van 2 tot en met 8 oktober 2016 was het in Nederland de week van de toegankelijkheid. Naar aanleiding hiervan heeft het VN-Panel op vrijdag 7 oktober een rondgang georganiseerd langs de horeca ondernemingen in Eelde en Paterswolde.

Raadsleden van Gemeente Tynaarlo werden uitgenodigd aan deze rondgang deel te nemen.

Lees verder.

Paardenmarkt in Zuidlaren krijgt nieuwe locatie.

Ieder jaar wordt op de derde dinsdag van oktober de Zuidlaarder markt gehouden. De basis van de Zuidlaarder markt is uiteraard de paardenmarkt, deze paardenmarkt wordt in 2016 voor de 816de maal georganiseerd.

De paarden werden op de markt ieder jaar vlak bij de kermis gesitueerd, dit was met name voor de dierenwelzijnsorganisaties een doorn in het oog.

Lees verder.

Vries, de beheersverordening werd vastgesteld.

Tijdens de Gemeenteraadsvergadering van 27 september 2016 werd het voorstel met betrekking tot de beheersverordening van Vries besproken. Op 11 oktober kwam de Gemeenteraad tot besluitvorming hieromtrent.

Lees verder.

Minister Cremerstraat in Zijen, bestemmingsplan is vastgesteld.

Tijdens de Gemeenteraadsvergadering van dinsdag 11 oktober stond het bestemmingsplan met betrekking tot Minister Kremerstraat 8 in Zijen op de agenda.

Tijdens deze vergadering heeft de Raad…

Lees verder.

Onderzoek supermarkt uitgevoerd door Bewonersvereniging Ter Borch.

Gemeentebelangen heeft al vaker het argument gebruikt dat het College van B en W nooit aan de bewoners van de wijk Ter Borch in Eelderwolde heeft gevraagd of zij al dan niet zitten te wachten op de geplande supermarkt in hun wijk.

De bewonersvereniging heeft kort geleden wel het initiatief genomen een dergelijk onderzoek te houden.

Lees verder.

Regenbooggemeente Tynaarlo.

Tijdens de Gemeenteraadsvergadering van dinsdag 11 oktober 2016 heeft de fractie van GroenLinks samen met de fractie van de PvdA een motie vreemd van de agenda ingediend. Het onderwerp van deze motie was “Invulling geven aan de regenbooggemeente”.

Lees verder.

Zuidlaarder kermis werd officieel geopend door onze Burgemeester.

14 oktober 2016. De feestweek van Zuidlaren, welke georganiseerd wordt rondom de Zuidlaardermarkt, werd op vrijdag 14 oktober officieel geopend door Burgemeester Marcel Thijsen.

De Raadsleden van gemeente Tynaarlo waren ook uitgenodigd voor deze officiële opening.

Lees verder.

DE Zuidlaardermarkt 2016 werd geopend door Burgemeester Thijsen.

Op 18 oktober 2016 werd de Zuidlaardermarkt gehouden. Burgemeester Marcel Thijsen verrichtte de openingshandeling.

Jarko Weering was bij de officiële opening van de Zuidlaardermarkt aanwezig. Deze opening vond plaats om 6 uur in de morgen bij de klok op de hoek van de grote Brink.

Lees verder.

Zuidelijke ringweg Groningen van start,! Wat betekent dit voor Ter Borch?

Op woensdag 19 oktober 2016 heeft de Raad van state een persbericht uitgebracht met de titel “Groen licht voor Tracébesluit zuidelijke ringweg Groningen”.

Onduidelijk is wat dit betekent voor de toename van het aantal vervoersbewegingen over de Borchsingel in Ter Borch.

Lees verder.

Bijeenkomst Stop Tynaarlo.

Op 31 oktober hield het comité Stop Tynaarlo.nu een bijeenkomst in het schoolgebouw van CBS De rietzanger in de wijk Ter Borch in Eelderwolde.

Het comité Stop Tynaarlo.nu is in het leven geroepen om te proberen gemeente Tynaarlo een halt toe te roepen waar het gaat om het vestigen van de mega supermarkt in de wijk Ter Borch in Eelderwolde.

Ledenvergadering.

2 Maal per jaar houdt de Kiesvereniging van Gemeentebelangen een ledenvergadering.

In november wordt de tweede ledenvergadering van 2016 gehouden en wel op 24 november. Deze ledenvergadering vindt plaats bij café G. en A. Boelens in het centrum van Eelde.

Spoedig zullen wij de agenda en verdere informatie over deze ledenvergadering op onze site plaatsen.

U krijgt per mail ook een uitnodiging voor deze avond.

Mocht u geen lid zijn, maar wel interesse in deze avond hebben, dan kunt u ook op deze avond uw lidmaatschap gewoon doorgeven.

Lid worden.

Momenteel heeft Gemeentebelangen Tynaarlo ongeveer 90 leden, ook u kunt lid worden van onze partij.

U zult zich mogelijk afvragen: “Maar wat zijn dan de voordelen van een lidmaatschap van Gemeentebelangen Tynaarlo”?

  • Als lid van Gemeentebelangen Tynaarlo kunt u rechtstreeks meepraten over de lijn van de partij;

  • Als lid van Gemeentebelangen Tynaarlo kunt u meebepalen wie er op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen komt te staan, u kunt zich ook zelf als kandidaat voor de lijst beschikbaar stellen;

  • U steunt Gemeentebelangen Tynaarlo financieel met uw lidmaatschapsgelden. De partij kan deze gelden gebruiken om campagne te voeren voor de 4-jaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen.

  • U kunt fractievergaderingen en ledenvergaderingen van Gemeentebelangen Tynaarlo bijwonen. Hiermee kunt u invloed uitoefenen op de standpunten van de partij.

Bezoek ook eens onze website voor meer informatie op www.gemeentebelangentynaarlo.nl.

AFMELDEN.

Mocht u het ontvangen van deze nieuwsbrief niet langer op prijs stellen, dan kunt u dit aan ons kenbaar maken.

Wilt u hiervoor dan een mailtje sturen aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zullen er dan zorg voor dragen dat uw mailadres uit onze mailinglist gehaald wordt.

Contactgegevens.

E-mail adres nieuwsbriefredactie:                           Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail adres voorzitter Gemeentebelangen:          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail adres fractievoorzitter peter van Es:                       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail adres raadslid Jarko Weering:                                  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.