Eelde, 3 mei 2017.

Uitgave: 15, april 2017.

Voorwoord.

U heeft nu de nieuwsbrief van Gemeentebelangen Tynaarlo nummer 15 van de maand april voor u. Wij hopen dat u de Paasdagen goed door bent gekomen en genoten heeft van de activiteiten, welke in de verschillende kernen georganiseerd werden op Koningsdag.

In april hebben er weer 2 vergaderingen van de Gemeenteraad plaatsgevonden, er is ook een inloopavond met betrekking tot de supermarkt van Ter Borch geweest.

In deze nieuwsbrief leest u de verslagen van de agendapunten van de Raadsvergaderingen en een stuk over de supermarkt van Ter Borch naar aanleiding van de inloopavond en het standpunt van het College van B en W.

Mocht u iemand weten die ook geïnteresseerd is in onze nieuwsbrief, wilt u zijn of haar e-mailadres dan aan ons doorgeven door middel van een mailtje te sturen aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat wij zoveel mogelijk mensen van onze informatie kunnen voorzien?

Onze hartelijke dank hiervoor.

Wij wensen u veel plezier met het lezen van onze vijftiende nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

De fractie van Gemeentebelangen Tynaarlo.

Tarragrond in Tynaarlo geamendeerd vastgesteld.

Vries, 4 april 2017.

Tijdens de raadsvergadering van 21 maart 2017 is de deskstudie met betrekking tot de tarragrond in het dorp Tynaarlo besproken. Op 4 april is er een besluit over genomen.

De Gemeenteraad is het er over eens, het dorp Tynaarlo dient haar beloofde park te krijgen op het NS terrein.

Het meest ideale scenario om dit te bereiken zou zijn om de tarragrond te laten afgraven door de NS Naar schatting gaat dit mogelijk 3 miljoen euro kosten…

Lees verder.

Groote Veen, maatschappelijke voorzieningen in bestemmingsplan.

Vries, 4 april 2017.

Tijdens de Gemeenteraadsvergadering stond het bestemmingsplan voor de wijk Groote Veen in Eelde met betrekking tot de maatschappelijke voorzieningen binnen de wijk op het besluitgedeelte van de agenda.

Tijdens de Raadsvergadering van 22 november 2016 heeft het ontwerp bestemmingsplan Groote Veen Eelde, maatschappelijke voorzieningen op de agenda gestaan. De gemeenteraad heeft tijdens…

Lees verder.

De Marsch, beheersverordening vastgesteld.

Vries, 4 april 2017.

Tijdens de Gemeenteraadsvergadering van 20 december 2016 werd de ontwerp beheersverordening De Marsch Paterswolde vastgesteld, hierna kon de beheersverordening ter inzage gelegd worden.

In de Raadsvergadering van 4 april 2017 werd de beheersverordening met daarbij de nota zienswijzen en overlegreacties beheersverordening de Marsch vastgesteld.

Elke gemeente dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening (WRO) om de tien jaar haar…

Lees verder.


Zandwinning Tynaarlo, beheersverordening vastgesteld.

Vries, 4 april 2017.

Tijdens de Gemeenteraadsvergadering van 20 december 2016 heeft de Raad van Tynaarlo de ontwerp beheersverordening voor de zandwinning aan de Zuidlaarderweg in Tynaarlo vastgesteld. De beheersverordening kon hierna ter inzage gelegd worden, waarmee formeel de inspraakprocedure kon worden gestart.

Op 4 april werd er opnieuw een besluit genomen over de beheersverordening, waarbij de…

Lees verder.

Supermarkt Ter Borch opnieuw gekoppeld.

Eelderwolde, 10 april 2017.

Deze avond heeft projectontwikkelaar VOF Ter Borch een inloopavond georganiseerd over de supermarkt voor met name de inwoners van de wijk Ter Borch in Eelderwolde. Een groot aantal bewoners kwam op deze inloopavond af om zich verder te laten informeren.

Zoals bij een ieder inmiddels wel bekend zal zijn, zijn er niet veel mensen die belang hebben bij deze supermarkt in Ter Borch. Er zijn 2 onderzoeken uitgevoerd, Beide onderzoeken wezen uit dat…

Lees verder.

Centrum Eelde beheersverordening.

Vries, 18 april 2017.

Tijdens de vergadering van de Gemeenteraad werd de beheersverordening voor het centrum van Eelde behandeld. Centrum Eelde was voorheen in een bestemmingsplan vastgesteld, maar is nu, na 10 jaar overgeheveld naar een beheersverordening.

Toelichting.

Bestemmingsplannen dienen op grond van de Wet op de Ruimtelijke Ordening iedere 10 jaar te worden herzien en opnieuw vastgesteld te worden. Dit kan ook door middel van het vaststellen van…

Lees verder.


Zuidlaren, bestemmingsplannen samengevoegd.

Vries, 18 april 2017.

In Zuidlaren waren voorheen een aantal bestemmingsplannen. Dit waren de bestemmingsplannen Westlaren, Zuidlaren Kazerneterrein en Zuidlaren Zuid-es. Deze bestemmingsplannen zijn nu vervat in een beheersverordening Zuidlaren: Westlaren, kazerneterrein en Zuid-es.

Tijdens de raadsvergadering van 18 april werd de ontwerp beheersverordening besproken…

Lees verder.

Bungalowpark De bloemert, 5 recreatiewoningen mogen groter worden.

Vries, 18 april 2017.

Op recreatieterrein De bloemert in Midlaren wil de eigenaar in totaal 5 nieuwe recreatiewoningen plaatsen. Deze recreatiewoningen wil men groter maken dan toegestaan volgens het geldende bestemmingsplan, hiervoor is een wijziging van dit bestemmingsplan noodzakelijk.

Tijdens de Gemeenteraadsvergadering van 4 april stond dit punt op het besluitgedeelte van de agenda. De fractie van GroenLinks wilde dit punt bespreken, daarom is het…

Lees verder.

Lid worden.

Momenteel heeft Gemeentebelangen Tynaarlo ongeveer 90 leden, ook u kunt lid worden van onze partij.

U zult zich mogelijk afvragen: “Maar wat zijn dan de voordelen van een lidmaatschap van Gemeentebelangen Tynaarlo”?

  • Als lid van Gemeentebelangen Tynaarlo kunt u rechtstreeks meepraten over de lijn van de partij;

  • Als lid van Gemeentebelangen Tynaarlo kunt u meebepalen wie er op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen komt te staan, u kunt zich ook zelf als kandidaat voor de lijst beschikbaar stellen;

  • U steunt Gemeentebelangen Tynaarlo financieel met uw lidmaatschapsgelden. De partij kan deze gelden gebruiken om campagne te voeren voor de 4-jaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen.

  • U kunt fractievergaderingen en ledenvergaderingen van Gemeentebelangen Tynaarlo bijwonen. Hiermee kunt u invloed uitoefenen op de standpunten van de partij.

Bezoek ook eens onze website voor meer informatie op www.gemeentebelangentynaarlo.nl.

Afmelden.

Mocht u het ontvangen van deze nieuwsbrief niet langer op prijs stellen, dan kunt u dit aan ons kenbaar maken.

Wilt u hiervoor dan een mailtje sturen aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zullen er dan zorg voor dragen dat uw mailadres uit onze mailinglist gehaald wordt.

Contactgegevens.

E-mail adres nieuwsbriefredactie:                                          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail adres voorzitter Gemeentebelangen:         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail adres fractievoorzitter peter van Es:                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail adres raadslid Jarko Weering:                                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.