Eelde, juli 2017.

Uitgave: 18, juli 2017.

xtra Raadsvergadering 10 juli 2017.

Vries, 10 juli 2017.

De Raadsvergadering van 20 juni 2017 liep nogal uit, om 23.30 uur sloot de voorzitter de vergadering. Na het sluiten van de Raadsvergadering zijn er nog een aantal agendapunten onbehandeld gebleven. Het Prsidium heeft daarom gemeend een extra Raadsvergadering in te moeten lassen.

In het Presidium is besloten dat deze extra ingelaste Raadsvergadering zou plaatsvinden op maandag 10 juli 2017.

Tijdens deze Raadsvergadering stonden uitsluitend de punten op de agenda die zijn blijven…

Lees verder.

Paterswolde Noord, bestemmingsplan wonen werd

besproken.

Vries, 10 juli 2017.

We hebben reeds eerder bericht over het agendapunt met betrekking tot het wijzigen van het bestemmingsplan dat nodig is voor het mogelijk maken van woningbouw in Paterswolde noord, het gebied waar momenteel het schoolgebouw Paterswolde noord staat.

Tijdens de Raadsvergadering van 20 juni is het agendapunt verplaatst naar de bespreekagenda, hierdoor werd het doorgeschoven naar de eerstvolgende Raadsvergadering, welke in eerste instantie zou plaatsvinden in september. Door het Presidium is besloten dat er een extra Raadsvergadering…

Lees verder.

Inzet extra armoedegelden.

Vries, 20 juni 2017.

Op het akkoord gedeelte van de agenda voor de gemeenteraadsvergadering stond het punt met betrekking tot de inzet en verdeling van extra armoedegelden voor het bestrijden van armoede binnen gemeente Tynaarlo en het tegengaan van de schuldhulpverlening.

Vanaf 2013 ontvangt de gemeente vanuit het Rijk middelen voor armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Vanaf 1 januari 2017 heeft het Rijk extra financiële middelen beschikbaar gesteld voor de bestrijding van armoede onder kinderen. Deze extra middelen dienen als een…

Lees verder.

Aardbevingsschade motie.

Vries, 10 juli 2017.

In de vergadering van 20 juni 2017 werd het agendapunt met betrekking tot de motie vreemd van de agenda aangehouden met als onderwerp de positie van Tynaarlo en de rest van de “buitengebieden” bij het vaststellen van het nieuwe aardbevingsschade protocol per 1 juli 2017. In de extra ingelaste Raadsvergadering van 10 juli 2017 werd deze motie wel behandeld.

In de motie werd het College van B en W opgedragen om…

Lees verder.

Voorjaarsbrief 2017 en Perspectievennota 2017 werden behandeld.

Vries, 11 juli 2017.

Op dinsdag 11 juli zijn de Voorjaarsbrief 2017 en de Perspectievennota 2017 ten behoeve van de begroting 2018 in de Gemeenteraad behandeld.

In de Voorjaarsbrief wordt de Raad geïnformeerd over de stand van zaken ten aanzien van en over wijzigingen in de begroting 2017. Ook wordt de Raad geïnformeerd over de uitvoering van de geplande werkzaamheden, over de voortgang van de belangrijkste projecten en via Rapportage monitor sociaal domein over de inhoudelijke ontwikkelingen en budgetten ten aanzien van de…

Lees verder.

Lid worden.

Momenteel heeft Gemeentebelangen Tynaarlo ongeveer 90 leden, ook u kunt lid worden van onze partij.

U zult zich mogelijk afvragen: “Maar wat zijn dan de voordelen van een lidmaatschap van Gemeentebelangen Tynaarlo”?

ü  Als lid van Gemeentebelangen Tynaarlo kunt u rechtstreeks meepraten over de lijn van de partij;

ü  Als lid van Gemeentebelangen Tynaarlo kunt u meebepalen wie er op de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen komt te staan, u kunt zich ook zelf als kandidaat voor de lijst beschikbaar stellen;

ü  U steunt Gemeentebelangen Tynaarlo financieel met uw lidmaatschapsgelden. De partij kan deze gelden gebruiken om campagne te voeren voor de 4-jaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen.

ü  U kunt fractievergaderingen en ledenvergaderingen van Gemeentebelangen Tynaarlo bijwonen. Hiermee kunt u invloed uitoefenen op de standpunten van de partij.

Bezoek ook eens onze website voor meer informatie op www.gemeentebelangentynaarlo.nl.

Afmelden.

Mocht u het ontvangen van deze nieuwsbrief niet langer op prijs stellen, dan kunt u dit aan ons kenbaar maken.

Wilt u hiervoor dan een mailtje sturen aan de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zullen er dan zorg voor dragen dat uw mailadres uit onze mailinglist gehaald wordt.

Contactgegevens.

E-mail adres nieuwsbriefredactie:                                          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail adres voorzitter Gemeentebelangen:         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail adres fractievoorzitter peter van Es:                         Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail adres raadslid Jarko Weering:                                     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.