Informatieavond supermarkt Ter Borch

Op maandag 12 september 2016 is er een informatieavond gehouden in het Golden Tulip familiehotel in Paterswolde. Deze informatieavond had als onderwerp de supermarkt in Ter Borch.

Jarko Weering, Raadslid van Gemeentebelangen was tijdens deze avond aanwezig.

Ruim 150 geïnteresseerden waren deze avond eveneens van de partij. Onder hen waren 3 leden van het College van B&W, Wethouder Hofstra, Wethouder van Dijk en Wethouder Wijbenga. 5 van de 8 fracties waren vertegenwoordigd.

Bij de ingang van het hotel werden de bezoekers verwelkomd door de actiegroep “Stop Tynaarlo”, zij wilden aandacht vragen voor het niet door laten gaan van het plaatsen van de betreffende supermarkt. Zij deelden folders uit.

De avond begon om 19.00 uur met een inleidend gedeelte waarin een aantal sprekers van verschillende disciplines een presentatie hielden, dit waren de disciplines.

  • Verkeer.

  • DPO.

  • Architectuur.

Na de presentaties en een korte pauze kon men naar een van de tafels van de verschillende disciplines gaan om daar vragen te stellen en suggesties te poneren. De suggesties werden zoveel mogelijk opgeschreven en meegenomen. Dit wordt later weer verwerkt in een nieuwsbrief, zodat alle geïnteresseerden hiervan kennis kunnen nemen.

Er werden zeer veel vragen gesteld, ook werden er best wel veel suggesties geponeerd door de aanwezigen.

De vragen die gesteld werden waren veelal kritisch met een ondertoon dat zij de supermarkt of de toenemende verkeersstromen niet zagen zitten.

Jarko Weering geeft aan dat het een goed bezochte informatieavond is geweest. Een aantal mensen zijn gerustgesteld, terwijl een groot aantal andere mensen dit totaal niet zijn, zij blijven tegen de komst van de supermarkt.

 

Aanverwante artikelen.

Supermarkt in Ter Borch een stap dichterbij, zijn de bewoners daar blij mee? 

Raadsexcursie Ter Borch, Fractievoorzitter Peter van Es was daarbij aanwezig.

Onderzoek supermarkt uitgevoerd door Bewonersvereniging Ter Borch.

Megasupermarkt Ter Borch slecht voor winkeliers Tynaarlo, gevolgen voor Eelde-Paterswolde worden onderschat

Stop Tynaarlo op bezoek bij Gemeentebelangen.