sportverenigingen Tynaarlo, Gemeentebelangen springt voor hen in de bres

jarko-weeringGrote onrust bij sportverenigingen in Eelde-Paterswolde om nog 1 sporthal te bouwen
Raadslid Jarko Weering: "Er is grote onrust ontstaan na het artikel in het DvhN bij de sportverenigingen in Eelde-Paterswolde".
In dit artikel stelt Wethouder Berends van Tynaarlo dat Eelde-Paterswolde het in de toekomst moet doen met één sporthal en twee gymzalen.
Wethouder Berends trekt een vergelijking met Zuidlaren waar dit ook zo is en stelt dat er een afname is van leden bij sportclubs.
Dinsdagavond vergaderde de sportfederatie EPE waar ook de wethouder bij aanwezig was.
Daar bleek dat het artikel in het Dafblad van het Noorden ongenuanceerd was volgens Wethouder Berends.
Gemeente Tynaarlo moet in 4 jaar tijd 300.00 euro bezuinigen op sport.
Dit soort hoge bezuinigingen kunnen niet worden gerealiseerd met verhogingen van de zaalhuren aldus een ambtenaar van sport.
Volgens de wethouder is er nog geen enkele beslissing genomen en zijn het ideeën die in het College leven.

Duidelijk werd wel dat de sportverenigingen het gevoel hadden dat de bezuiniging volledig ten koste komt van Eelde-Paterswolde, wanneer er nog maar 1 sporthal komt bij de nieuwe MFA.
Een voorstel die herhaaldelijk naar voren kwam vanuit de sportverenigingen was om te gaan kijken naar renovatie van de huidige sporthallen de Marsch.

Raadslid Jarko Weering van Gemeentebelangen Tynaarlo heeft inmiddels schriftelijk vragen gesteld aan het College.

Gemeentebelangen plaatst vraagtekens bij de gemaakte vergelijking tussen de twee kerndorpen en wil cijfers zien. Volgens Gemeentebelangen liegen de cijfers niet; vanaf de herst tot medio maart zijn de bestaande sporthallen vol gepland.
"Bovendien stroken de ambitie van de gemeente Tynaarlo en de beoogde bezuiniging totaal niet met elkaar", aldus raadslid Jarko Weering.
De gemeente Tynaarlo investeert ieder jaar om kinderen en volwassenen te stimuleren actief deel te nemen aan een sport. "Nu wil de gemeente de zaalcapaciteit voor binnensporten juist terugdringen."

Foto: Jarko Weering Raadslid van Gemeentebelangen Tynaarlo.