Wagiv mag hier blijven wonen.

Eelde, 16 mei 2017.

Op 20 december 2016 heeft Gemeentebelangen samen met 3 andere fracties een Motie ingediend. Middels deze motie werd de Burgemeester van onze gemeente opdracht gegeven al het mogelijke in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat Wagiv faredzjualev in onze gemeente mag blijven wonen.

Wagiv woont al meer dan 15 jaar in Nederland en in gemeente Tynaarlo, maar hij heeft door omstandigheden geen verblijfsvergunning. Daarom moet hij het land uit en terugkeren naar zijn land van herkomst. Doordat hij daar de dienstplicht heeft ontdoken, zou hij rechtstreeks van het vliegveld naar de gevangenis geleid worden.

Er hebben en groot aantal acties plaatsgevonden, bijvoorbeeld een protestactie op het Kampje in Eelde, een groep mensen heeft iedere dinsdag Wagiv ondersteund op het moment dat hij zijn stempel moest halen, er zijn erg veel handtekeningen opgehaald, er zijn briefen naar de staatssecretaris gestuurd en nog veel meer.

Door een uitspraak van de rechter heeft Wagiv faredzjualev te horen gekregen dat hij de uiteindelijke beoordeling of hij al dan niet in Nederland mag blijven, in Nederland mocht afwachten.

Op 16 mei van dit jaar heeft hij uiteindelijk het goede nieuws te horen gekregen, Wagiv mag in Nederland blijven wonen. Hij kan zijn kinderen zien opgroeien en mag bij zijn vrouw blijven wonen.

Gemeentebelangen is zeer verheugd dat de staatssecretaris zich van zijn menselijke kant heeft laten zien en er in toegestemd dat Wagiv faredzjualev in Onze gemeente mag blijven wonen.

Wij feliciteren Wagiv en zijn vrouw en kinderen met dit goede nieuws.