VN Verdrag ingevoerd door Gemeenteraad Tynaarlo

De gemeenteraad van Tynaarlo heeft op 28 oktober met algemene stemmen een initiatiefvoorstel aangenomen met betrekking tot het VN Verdrag voor de Rechten van Mensen met een beperking, handicap of chronische ziekte. Nederland ratificeert dit verdrag in 2015.

De initiatiefnemers GroenLinks, D66, PvdA en Christen Unie willen met het voorstel bereiken dat direct met burgers uit de doelgroep wordt overlegd en afgestemd zodat zij volop kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven. Het initiatief past goed bij de gemeente Tynaarlo, want volgens het collegeprogramma moet "iedereen mee kunnen doen". De Werkgroep Meedoen Mogelijk Maken Tynaarlo (W3MT) en Zorgbelang Drenthe steunen het plan.

Het voorstel haakt aan bij het project "VN-panels in positie", van de Coalitie voor Inclusie, zie www.vnverdragwaarmaken.nl/vn-panels-in-positie en www.coalitievoorinclusie.nl.

Het College van B en W gaat naar aanleiding van dit besluit - in combinatie met de nieuwe taken - aan de slag om de burgerraadpleging zo goed mogelijk in te richten.

De Coalitie voor Inclusie, de initiatiefnemers en ondersteuners gaan nu leden voor het panel werven.

Oproep: Gemeenteraad Tynaarlo wil in contact komen of gebracht worden met ervarings-deskundige inwoners van Tynaarlo, - mensen met een mentale of fysieke beperking, handicap of chronische ziekte - die deel zouden willen uitmaken van het VN panel Tynaarlo.

 

Informatieve bijeenkomst VN panel Tynaarlo: woensdagavond 19 november 19.30, restaurant Perron 3, Zuidlaarderweg 14 Tynaarlo

Contact met initiatiefnemers gemeenteraad: Oscar Rietkerk, fractievoorzitter GroenLinks Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-51290427

Contact met VN panel: Jeroen Veltheer, Coalitie voor Inclusie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-21878297


 

Aanverwante artikelen.

VN-panel organiseerde rondgang langs horecagelegenheden.