Voormalig gemeentehuis Eelde verloederd.

Eelde, 22 augustus 2017.

Het voormalig gemeentehuis van gemeente Eelde aan de Burgemeester J.G. Legroweg was altijd het oogappeltje van het dorp Eelde. Het gebouw en de tuin met de mooie vijver sprong altijd erg in het oog. Nu heeft een projectontwikkelaar dit gebouw en de tuin in bezit, maar van onderhoud heeft deze ontwikkelaar blijkbaar nog nooit gehoord. Het gebouw en de tuin valt nog steeds erg in het oog, maar dan nu wel in negatieve zin.

Herhaaldelijk wordt Gemeentebelangen er op aangesproken dat het voormalig gemeentehuis en dan vooral de tuin er heel erg slecht uitziet. Wat Gemeentebelangen betreft is de maat vol en dient er handhavend opgetreden te worden.

Daarom heeft Gemeentebelangen Tynaarlo schriftelijke vragen gesteld aan het College van B&W .

Hieronder leest u de volledige brief.

College van B&W

Kornoeljeplein 1

Vries

Eelde, 18 augustus 2017

Onderwerp:                       voormalig gemeentehuis Eelde

Geacht college van Burgemeester en Wethouders,

Reeds meerdere malen hebben verschillende fracties vragen gesteld met betrekking tot de verloedering van het voormalig gemeentehuis Eelde aan de Burgemeester Legroweg in Paterswolde.

Naar de mening van Gemeentebelangen Tynaarlo wordt dit momenteel van kwaad tot erger.

Zowel het gebouw van het voormalig gemeentehuis als de tuin en de vijver die zich aan de voorzijde van het gebouw bevinden raken nu wel in erg zwaar verval. Menig bewoner van Eelde en Paterswolde begrijpt niet hoe het zo ver kan komen en waarom het college van B en W dit toestaat. Een veel gehoord geluid is, “het gemeentehuis en de tuin waren vroeger een blikvanger”. Dat is momenteel ook nog steeds het geval, maar dan wel in negatieve zin.

Gemeentebelangen wil van uw college graag vernemen hoe lang u nog blijft toekijken, hoe groot moet de verloedering worden alvorens uw College maatregelen gaat treffen en handhavend gaat optreden.

Met vriendelijke groet,

Namens Gemeentebelangen Tynaarlo

Jarko Weering

Raadslid.