Weering geïnterviewd door RTV Drenthe over kaalslag Schelfhorst.

Paterswolde, 12 februari 2018.

In de ochtend van maandag 12 februari 2018 heeft Jarko Weering contact opgenomen met Burgemeester Thijsen over het stopzetten van het plegen van de kaalslag van het gebied van camping Schelfhorst. Burgemeester Thijsen gaf aan dat hij dit reeds heeft stopgezet op vrijdag 9 februari 2018.

Interview RTV Drenthe.

Naar aanleiding van de brief met als onderwerp “kaalslag Schelfhorst”, welke Gemeentebelangen naar het College van B&W heeft gezonden, werd Jarko Weering gebeld door een verslaggever van RTV Drenthe voor een interview op locatie.

Jarko Weering heeft er voor gezorgd dat er een paar bewoners van Schelfhorst aanwezig waren om precies de situatie te schetsen van de voormalige camping Schelfhorst, waar de kaalslag heeft plaatsgevonden en waar de bomen illegaal gekapt zijn.

Op een rondje over het terrein van voormalig camping Schelfhorst bleek pas hoe groot de schade was dat inmiddels aangericht was. Er stond nog een grote machine te wachten op de voortgang van de kaalslag.

Op locatie viel het aantal bomen dat gekapt was toch wel tegen, het waren er aanzienlijk meer dan Weering in eerste instantie gedacht had.

Tijdens de rondgang over het terrein heeft de verslaggever van RTV Drenthe een groot aantal foto’s geschoten.

Er werd een interview opgenomen voor de radio, beelden opgenomen voor het internet die eventueel ook voor de TV gebruikt konden worden.

Voor de link naar de beelden van de opname door RTV Drenteh klikt u op de link hieronder.

De beelden van RTV Drenthe.

Er werd ook nog een woord gewisseld met de handhavers die over het terrein liepen om de schade die aangericht was, op te nemen en op foto’s vast te leggen.