Voormalig gemeentehuis Eelde krijgt mogelijk nieuwe bestemming.

Eelde, 7 maart 2018.

De omwonenden van het voormalig gemeentehuis van gemeente Eelde en de Raadsleden van gemeente Tynaarlo werden uitgenodigd voor een informatieavond waarin we op de hoogte gebracht en meegenomen werden van de nieuwe bestemming van het voormalig gemeentehuis aan de Burgemeester J.G. Legroweg in Eelde.

Door middel van een presentatie van een viertal personen werden we deelgenoot gemaakt van...


Eelde, 7 maart 2018.

De omwonenden van het voormalig Gemeentehuis van gemeente Eelde en de Raadsleden van gemeente Tynaarlo werden uitgenodigd voor een informatieavond waarin we op de hoogte gebracht en meegenomen werden van de nieuwe bestemming van het voormalig Gemeentehuis aan de Burgemeester J.G. Legroweg in Eelde.

Door middel van een presentatie van een viertal personen werden we deelgenoot gemaakt van hetgeen er in de nabije toekomst mogelijk met het Gemeentehuis gaat gebeuren.

Er werd een presentatie gegeven door een dame die het monumentaal gebouw heeft onderzocht, vervolgens presenteerde een onderzoeker zijn bevindingen met betrekking tot de tuin aan de voorzijde van het gebouw met inbegrip van de monumentale vijver. Als derde presenteerde de eigenares van Goedemorgen zelf haar bedoelingen met het gebouw qua functie. Ten slotte kwam de architect aan het woord.

Namens Gemeentebelangen waren Jarko Weering en Hilde Kamminga aanwezig in het Gemeentehuis . Vooral Weering ging met een behoorlijke dosis scepsis naar de presentatie.

Gedurende de presentatie werden Kamminga en Weering steeds enthousiaster, het Gemeentehuis wordt weer in ere hersteld, ook de tuin en de vijver worden dusdanig aangepakt dat het er weer voor een groot deel uitziet als vroeger.

Aan de achterzijde wordt ook het een en ander aangepakt, de glas in lood ramen worden weer zichtbaar gemaakt, hetgeen er achter gebouwd is, wordt voor een deel afgebroken en verbeterd opgebouwd en iets vergroot. Ook de binnenkant wordt aangepakt, waarbij de raadszaal zeker niet vergeten wordt.

De functie van het gemeentehuis.

In het voormalig Gemeentehuis zullen 19 kamers gerealiseerd worden, waarin op een kleinschalige manier met een goede zorg voor de patiënten, dementerende bewoners worden gehuisvest. Daarbij wordt de zorg voor de bewoners op de eerste plek gezet, er dient zo min mogelijk management boven de verzorgenden te staan, er komt slechts 1 leidinggevende.

Het achterterrein.

Verder komt er een nog een tweede project bij, er worden 2 maal 6 appartementen met dagbesteding op het achter terrein gebouwd. Maar voordat dit zover is, wil men eerst een klankbordgroep van omwonenden in het leven roepen, met hen wil men dan deze plannen bespreken en kijken hoe het allemaal het beste ingepast kan worden. Men wil een zo groot mogleijk draagvlak voor dit plan maar ook zeker voor het project gemeentehuis realiseren.

Al met al waren Hilde en Jarko behoorlijk enthousiast over het plan. Ook de omwonenden die zij gesproken hebben waren best wel positief.

Zal Eelde en Paterswolde weer het oogappeltje terugkrijgen en zal deze blikvanger er weer zo uit komen te zien zoals het er vroeger stond te pronken? We hopen het.