Voorlopige verkiezingsuitslag 2018.

Vries, 21 maart 2018.

Het zal niemand ontgaan zijn, maar op woensdag 21 maart 2018 konden alle inwoners van onze gemeente, net als de meeste gemeenten in Nederland, naar de stembus voor de verkiezingen voor een nieuwe Gemeenteraad.

In gemeente Tynaarlo wonen veel trouwe stemmers, want er gingen dit jaar nog weer meer mensen naar de stembus dan 4 jaar geleden. Al met al heeft 63,4% van de inwoners van onze gemeente de gang naar het stembureau gemaakt om een hokje rood te maken, dit is ongeveer 1% meer dan tijdens deze verkiezingen 4 jaar geleden.

Voorlopige uitslag.

21 Maart was het gemeentehuis in Vries vanaf 21.30 uur open voor publiek. Zodra een stembureau de stemmen geteld had, werden deze doorgegeven aan het team in het gemeentehuis. Zodra de uitslagen van 2 of 3 stembureaus binnen waren, presenteerde de burgemeester de voorlopige uitslag tot op dat moment.

Rond middernacht waren de uitslagen van alle stembureaus binnen en was de totale voorlopige uitslag bekend. De voorlopige uitslag ziet er als volgt uit.

  1. Leefbaar Tynaarlo 4 zetels.

  2. VVD 4 zetels.

  3. GroenLinks 4 zetels.

  4. CDA 3 zetels.

  5. D66 3 zetels.

  6. Gemeentebelangen Tynaarlo 2 zetels.

  7. PvdA 2 zetels.

  8. ChristenUnie 1 zetel.

De definitieve uitslag zal vrijdagmorgen om 10.00 uur bekendgemaakt worden op het hoofdstembureau in het gemeentehuis in Vries. Deze bekendmaking is openbaar.

In de voorlopige uitslag is Leefbaar Tynaarlo de grootste geworden, langs deze weg wil Gemeentebelangen Tynaarlo de mensen van Leefbaar Tynaarlo van harte feliciteren met hun behaald resultaat. Ook wenst Gemeentebelangen hen veel succes met het formeren van een College.

Bedankt.

Graag wil Gemeentebelangen Tynaarlo alle kiezers die hun stem uitgebracht hebben op een van de personen op de kieslijst van onze partij, heel erg bedanken voor het uitbrengen van uw stem. Wij zijn erg blij met uw vertrouwen in onze partij. Wij zullen er voor zorgen dat uw vertrouwen in Gemeentebelangen de komende 4 jaar niet beschaamd wordt.