Weering nam afscheid van de Gemeenteraad.

Hier staat een foto van Jarko Weering met zijn gekregen schaal, bloemen en een mooie fles.

Vries, 27 maart 2018.

Op 21 maart hebben de verkiezingen voor de Gemeenteraad plaatsgevonden. Net als 4 jaar geleden behaalde Gemeentebelangen Tynaarlo 2 zetels. Jarko Weering stond op de tweede plaats van de kieslijst van Gemeentebelangen, dus daarmee zou Weering opnieuw zitting nemen in de Raad.

Vrijdag 23 maart bleek dit echter anders uit te pakken, Hilde Kamminga behaalde 223 stemmen, door dit groot aantal aan voorkeurstemmen kwam haar de mogelijkheid toe om als tweede Raadslid van Gemeentebelangen zitting te nemen in de zetels van de Gemeenteraad.

Uiteraard was Jarko in eerste instantie behoorlijk teleurgesteld, maar Kamminga en Weering hebben veelvuldig samen overlegd. Hilde heeft tenslotte de keuze gemaakt de zetel voor de Gemeenteraad te aanvaarden. Weering vond dit heel begrijpelijk.

Op dinsdag 27 maart 2018 vond de Raadsvergadering plaats waarin er afscheid genomen werd van de Raadsleden die voor de komende raadsperiode niet meer terug zouden komen. Ook van Jarko Weering dus. Weering had een beetje een dubbel gevoel voor deze avond, hij gunt Hilde haar raadszetel van harte, maar aan de andere kant vond hij het erg jammer afscheid te moeten nemen van de taak als Raadslid, wat hij inmiddels 8 jaar met erg veel plezier, passie en overgave gedaan heeft.

Tijdens het officiële afscheid ontving Weering mooie woorden van onze Burgervader Marcel Thijsen en tot slot ook een warm woord van Fractievoorzitter Peter van Es.

Van Gemeente Tynaarlo ontving Jarko een mooie handgemaakte glazen schaal met daarop in gekleurd glas een kornoelje afgebeeld. Door de Voorzitter van Gemeentebelangen, Tineke TerwalArends werd hem een mooie fles whisky overhandigd.

Ook van vele mede raadsleden ontving Weering mooie warme woorden. “Met een goed gevoel heb ik afscheid genomen”, aldus Jarko Weering.

"Ik ben nu dan wel uit de Raad, maar de Raad is nog niet uit mij, dus ik kom gewoon terug", vertelde Jarko. In eerste instantie als beëdigd steunfractielid en vervolgens over 4 jaar waarschijnlijk gewoon weer als Raadslid voor Gemeentebelangen.

“Ik wens Hilde Kamminga heel erg veel succes en plezier met het vervullen van deze mooie en eervolle taak en zal haar, waar mogelijk en nodig van harte ondersteunen”, aldus Weering.