De Gemeenteraadsverkiezingen voor Hilde Kamminga.

Hier staat een foto van het moment dat Hilde Kamminga de gelofte aflegt voor haar Raadslidmaatschap.

Paterswolde, 4 april 2018.

Op 21 maart 2018 was het dan na een lange campagne eindelijk verkiezingsdag. Deze dag begon als een dag zoals alle anderen, alleen met het verschil dat ik dit keer niet alleen zelf mocht stemmen, maar de inwoners van gemeente Tynaarlo konden ook op mij stemmen. Best bijzonder vind ik dit. Na een lange dag gingen om 21.00 uur de stembussen dicht, dus samen met Jarko Weering op naar het gemeentehuis, voor die lang verwachte uitslag. En die kwam er, rond de klok van 12 bleek dat wij in de voorlopige uitslag 2 zetels hadden. Aan de ene kant op dat moment teleurstelling van mezelf, ik zou niet in de gemeenteraad komen. Hier heb ik me vrij snel overheen gezet, zonder er rekening mee te houden dat het eventueel tóch wel zou kunnen, en dat blijkt.

Op vrijdag 23 maart volgt de definitieve uitslag, één die ik in eerste instantie niet meer voor mogelijk had gehouden, ik had voorkeurstemmen. Nu was er voor mij wel ineens een plek in de gemeenteraad…

Na 10 seconden euforie kwam voor mij het besef, dat dit zou betekenen dat Jarko geen plek zou hebben. Toen begon voor mij het nadenken, want iets wat ik heel graag wil, betekend dat iemand anders iets niet kan doen waar hij heel veel passie voor heeft.

Na 2 dagen goed nadenken en samen met Jarko hierover te hebben gesproken, toch besloten, deze uitdaging met steun van Jarko aan te gaan.

Vooral dit laatste doet mij veel goed, hij heeft mij immers bij de partij gehaald, mij het afgelopen jaar zeer veel geleerd, waar ik hem dankbaar voor ben.

Afgelopen donderdag, 29 maart jl., was de installatie van de nieuwe gemeenteraad van Tynaarlo. Erg spannend, toch een hele bijzondere ervaring. Nu volgen er een aantal informatiebijeenkomsten om zowel de ‘oude’ als de ‘nieuwe’ raadsleden goed voor te bereiden op de nieuwe periode.

17 april zal dan de eerste raadsvergadering van de nieuwe raad zijn.

Als laatste wil ik iedereen die op wat voor manier dan ook heeft meegeleefd, zijn steun heeft betuigd, of er gewoon was bedanken. Alle berichten en reacties die ik hem mogen ontvangen doen mij goed en geven mij nog meer energie om er de komende 4 jaar vol voor te gaan!