College 2018 – 2022 werd geïnstalleerd.

Vries 24 april 2018

Op dinsdag 24 april 2018 was er een extra raadsvergadering gepland voor de installatie van het nieuwe college van B en W van Tynaarlo. Naast het installeren van een nieuw college werd er afscheid genomen van de wethouders die van 2014 tot en met 2018 hebben gediend.

Burgemeester Marcel Thijsen had warme woorden voor de vertrekkende wethouders Nina Hofstra, Mirjam van Dijk en Henk BerendsWethouder Henk Lammers blijft aan in het nieuwe college.

Gemeentebelangen Tynaarlo bedankt de vertrekkende wethouders voor hun inzet en samenwerking de afgelopen jaren.

Het Coalitie akkoord.

Na het afscheid van de wethouders werd het coalitieakkoord 2018-2022 “Samen, open en duurzaam” besproken.

Nadat de coalitiepartijen Leefbaar Tynaarlo, GroenLinks, CDA, D’66 en ChristenUnie aan het woord waren geweest, was de beurt aan de oppositie.

Kritisch bekeken door de oppositie, bestaande uit VVD, PvdA en Gemeentebelangen werd de coalitie bevraagd.

De gestelde vragen zullen tijdens een ‘heidag’, waar de partijen van de gemeenteraad aan zullen deelnemen, besproken worden. Hierna zal het debat in de openbaarheid gevoerd worden.

Het nieuwe College.

Na een stemming werd het nieuwe college beëdigd. Het nieuwe college zal bestaan uit dhr. René Kraaijenbrink (Leefbaar Tynaarlo), mw. Oetra Gopal (GroenLinks), dhr. Henk Lammers (CDA), dhr. Pepijn Vemer (D’66) en dhr. Hans de Graaf (ChristenUnie).

Gemeentebelangen wenst het nieuwe college veel succes en hoopt op een goede samenwerking.