Voormalig Gemeentehuis Paterswolde, opnieuw inloopavond.

Paterswolde 16 mei 2018

Deze avond werd er in het voormalig Gemeentehuis Paterswolde een tweede informatieavond gehouden over de aankomende renovatie van dit voormalig Gemeentehuis van Eelde.

Namens Gemeentebelangen heeft Hilde Kamminga deze inloopavond bezocht.

Tijdens de inloopavond werd er teruggeblikt op de afgelopen informatieavond, en de aankomende werkzaamheden.


Paterswolde 16 mei 2018

Deze avond werd er in het voormalig Gemeentehuis Paterswolde een tweede informatieavond gehouden over de aankomende renovatie van dit voormalig Gemeentehuis van Eelde.

Namens Gemeentebelangen heeft Hilde Kamminga deze inloopavond bezocht.

Tijdens de inloopavond werd er teruggeblikt op de inloopavond over het Voormalig gemeentehuis van Eelde, en de aankomende werkzaamheden.

Er is inmiddels begonnen met het aanpakken van de tuin. De vijver is schoongemaakt en er is één en ander gesnoeid.

Vorige week is de welzijnscommissie geweest om in het gebouw te kijken. Architect, Jan van der Zwaag, gaf hierbij aan dat het gebouw over het algemeen in een goede staat verkeerd.

Het plan, het realiseren van 19 appartementen voor mensen met een dementieel beeld, komt hiermee een stapje dichterbij.

De projectontwikkelaar hoopt in december 2018 of januari 2019 met de verbouwing van het Gemeentehuis te beginnen en hoopt in juni 2019 klaar te zijn. Voor dit tijd wil men al wel beginnen met het verwijderen van de installaties en de systeemplafonds, zodat wanneer de vergunning rond is er meteen begonnen kan worden met de verbouwing.

2 Woonvormen.

Naast het project in het voormalig gemeentehuis is er ook gesproken over het project achter het gemeentehuis. Hier zouden op termijn 2 woonvormen voor mensen met een verstandelijke beperking kunnen komen. Er is een klankbordgroep in het leven geroepen om samen met de projectontwikkelaar dit project passend te maken in de buurt.

Raadslid Kamminga is erg enthousiast over de gepresenteerde plannen.