Verdwijnen er bushaltes in Eelde-Paterswolde?

Eelde, 10 oktober 2018.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 25 september 2018 heeft Hilde Kamminga namens Gemeentebelangen het opheffen van bushaltes in Eelde-Paterswolde aan de orde gesteld.

Er is veel onduidelijkheid omtrent het opheffen van de bushaltes, gelukkig geldt dit nog niet voor de dienstregeling van 2019, maar zal er in 2020 iets gaan veranderen. Gemeentebelangen heeft contact gehad met het OV-bureau.

Het OV-bureau en vervoerder Qbuzz zijn in gesprek met de gemeente Tynaarlo over de busroute van lijn 9, dit is de huidige buslijn die door Eelde-Paterswolde rijdt, op termijn aan te passen.

Hierbij zal het mogelijk gaan om een Qlink verbinding, dit is een snelle verbinding met de stad Groningen. In de spits zal er elke 15 minuten een bus gaan en buiten de spits elk half uur.

De bushaltes in Spierveen zullen dan verloren gaan, maar er komt een snelle verbinding voor terug stelt de gemeente Tynaarlo.

Gemeentebelangen hoopt dat er tijdens de gesprekken tussen de gemeente en het OV-bureau rekening gehouden wordt met de bereikbaarheid van Spierveen, dat er waar mogelijk vervangende haltes komen en voldoende plekken voor het stallen van de fiets.

Gemeentebelangen houdt dit proces nauwkeurig in de gaten, wij zullen hier weer over publiceren zodra wij hier meer nieuws over hebben.