GB Tynaarlo overhandigd bijdrage aan voedselbank.

Hier staat een afbeelding van het moment dat Gemeentebelangen de spullen overhandigd aan Ties Polling.

Paterswolde, 20 december 2018.

Gemeentebelangen Tynaarlo heeft een groot aantal producten verzameld voor de inwoners van gemeente Tynaarlo die afhankelijk zijn van de voedselbank. Deze producten werden op donderdag 20 december 2018 overhandigd aan Ties Polling. Polling is de initiatiefnemer van het inzamelpunt voor de voedselbank in Paterswolde. Dit inzamelpunt bevindt zich in sporthal De marsch.

Binnen gemeente Tynaarlo maken in totaal 80 gezinnen gbruik van de voedselbank. Ties verdeeld de ingezamelde spullen over 80 pakketten zodat ieder gezin voor de kerst een mooi kerstpakket ontvangt. Het distribueren van de 80 pakketten wordt verzorgd door de voedselbank.

“Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat er in een welvarend land als Nederland mensen wonen die afhankelijk zijn van de voedselbank om iedere week weer rond te kunnen komen”, aldus Peter van Es. Maar ondanks dat Gemeentebelangen van mening is dat dergelijke voorzieningen overbodig zouden moeten zijn, wil de lokale politieke partij van gemeente Tynaarlo de voedselbank wel steunen met haar bijdrage.

“Onze inwoners die het totaal niet breed hebben, hebben ook recht op een klein beetje extra tijdens de feestdagen”, zegt Jacob van Gelder, de kersverse voorzitter van Gemeentebelangen.

Hopelijk kunnen de producten van Gemeentebelangen Tynaarlo er een klein beetje toe bijdragen dat de bewoners van Tynaarlo die afhankelijk zijn van de voedselbank, toch een ietsje minder zorgen hebben tijdens de dagen die voor iedereen feestelijk zouden moeten zijn.

Ties Polling neemt enthousiast de grote hoeveelheid producten van Gemeentebelangen in ontvangst. “Onze inwoners zullen hier blij mee zijn”, verzekerd Polling. De aanwezige fractie- en bestuursleden zijn positief verbaasd over de grote hoeveelheid aan ingezamelde spullen. Het is hartverwarmend en geweldig om te zien hoe gul de inwoners van Eelde en Paterswolde geven aan de mensen die het zo nodig hebben.