Raad Tynaarlo dient motie van afkeuring in tegen wethouder Kraaijenbrink

Vries, 17 november 2020.

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 17 november 2020 werd er door de raad van Tynaarlo gesproken over het door het college nog niet uitgevoerd amendement met betrekking tot het winkelgebied van Zuidlaren.

Het Amendement was op 3 december 2019 raadsbreed ingediend. Middels het Amendement droeg de raad het college op de gevolgen te onderzoeken, wanneer de supermarkten uit het winkelgebied van  Zuidlaren zouden worden gehaald. Het Amendement diende omstreeks mei 2020 te zijn uitgevoerd. De raad zou terugkoppeling hebben moeten krijgen.

Op 17 november 2020 had de raad nog niks gehoord omtrent de uitvoering hiervan.

Wethouder Kraaijenbrink (Leefbaar Tynaarlo) gaf tijdens het debat aan dat er momenteel geparticipeerd wordt in Zuidlaren en daarmee de uitvoering van het Amendement nog bezig is, het was de wethouder niet duidelijk dat het Amendement in mei 2020 uitgevoerd had moeten zijn.

Tijdens het debat maakte de wethouder gebruik van woorden als ‘gezellig in zaaltjes participeren’ en ‘het is aan de raad dat het nog niet is uitgevoerd’, ‘het is niet duidelijk gecommuniceerd’, mede met de achtergrond van de wethouder, waarbij het wederom leek dat deze op vakantie was kon Gemeentebelangen niet instemmen met de toon waarop het debat werd gevoerd. Na de wethouder hierop aan te hebben gesproken wuifde deze de toon weg. De wethouder gaf aan graag zijn eigen woorden te blijven gebruiken.

Samen met de VVD en de PvdA restte Gemeentebelangen niets anders dan een motie van afkeuren in te dienen omtrent het woordgebruik en het niet uitvoeren van het amendement.

De motie redde het niet, de gehele coalitie staat achter het beleid van de wethouder en zijn woordkeuzes, die in de ogen van Gemeentebelangen onderdoet aan het belang van een goede centrumontwikkeling in Zuidlaren.