Jarko Weering (steunfractie)

Mijn naam is Jarko Weering, ik ben geboren op 23 juli 1969 in Groningen.
Sinds 2002 ben ik werkzaam als trainer bij Optelec, een bedrijf dat hulpmiddelen ontwikkelt voor mensen met een visuele beperking. Zelf heb ik ook een visuele beperking, ik zie ongeveer nog 1%, men noemt dit ook wel maatschappelijk blind.


Ik ben verder secretaris en wedstrijdsecretaris voor de jeugd van tafeltennisvereniging actief in Eelde, zowel mijn zoon als mijn dochter spelen hier tafeltennis.

Ik ben ongeveer 8 jaar voorzitter geweest van de medezeggenschapsraad van OBS De kooi, de Medezeggenschapsraad van de basisschool waar onze beide kinderen naar toe gingen, maar na de fusie van De kooi met de Ekkel in OBS de westerburcht, leek het mij goed om mijn stokje over te dragen aan een nieuwe generatie.

Ook ben ik jaren voorzitter geweest van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad, de MR die meepraat over alle openbare basisscholen binnen de gemeenten Haren en Tynaarlo.
Met andere woorden, het onderwijs gaat mij aan het hart.

Ik werk ieder jaar vol overgave mee aan het bouwen van de corsowagen van de corsowijk Hooiweg – Schelfhorst in Paterswolde.

De raadsperiode van 2010 tot 2014 was voor mij de eerste periode dat ik raadslid was. Ik heb het erg leuk gevonden, al waren niet alle situaties even plezierig binnen de Raad.

Het leukst van Gemeenteraadslid zijn vind ik het contact met de andere bewoners van de gemeente en te horen wat er speelt en leeft en waar ze eventueel ontevreden over zijn. Mocht ik daarbij een opening zien om tot een eventuele oplossing te komen, dan duik ik hier graag in. Hier krijg ik veel energie van en het voelt erg goed als er dan ook daadwerkelijk een oplossing komt.

Ik doe mijn best om steeds meer naar de mede inwoners van de gemeente te gaan om hen nog meer aan het woord te laten.

De Raadsperiode 2014 2018 was mijn tweede periode als Raadslid namens Gemeentebelangen Tynaarlo.

Deze periode verliep een stuk gemoedelijker in de Raad.

 

Steunfractielid.

Door de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ben ik in de Raadsperiode 2018 2022 niet meer als Raadslid teruggekeerd.

Hilde Kamminga verkreeg meer stemmen en kwam met voorkeurstemmen in de Raad.

Ik heb daarom zitting genomen in de steunfractie van onze partij en hoop in de periode van 2022 – 2026 wel weer als Raadslid in de gemeente beëdigd te mogen worden.

Ik heb al vaker verkondigd, ik ben dan wel uit de Raad, maar de Raad is niet uit mij.

Wenst u contact op te nemen met Jarko Weering, zijn emailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.